Levensredder

11986305_886004974815185_6609261592487508096_n

Deze man heeft ooit niet alleen het leven van Koning Albert gered, maar ook dat van mijn moeder. Chirurg Hugo van Ermen, dé hartspecialist van Europa, gaf haar in het ziekenhuis van Aalst ooit een nieuwe hartklep. Een ‘simpele’ kijkoperatie. Vijf dagen later stond ze alweer vrolijk achter het fornuis (laten we het over het cliché even niet hebben).
Zit hij toevallig samen met zijn echtgenote te eten in het restaurant waar ik ook met mijn groep zit, in een dorp in het Zwitserse Wallis. Ik spreek hem aan en bedank hem voor zijn levensreddende expertise. Hij glimlacht breeduit. ‘Zet u’ zegt hij. ‘Ik dacht: een Hollander die zo goed Frans praat… ik zei het al tegen mijn vrouw: dat bestaat niet!’ Waarmee hij mij een groot compliment geeft en tegelijk eigenlijk ook affronteert. Maar ik ben vergevingsgezind: hij heeft tenslotte mijn moeder een nieuwe ‘lease to life’ gegeven. Dus maak ik een praatje. ‘Ik ben van Wevelgem’ zeg ik. ‘Ha zie je, wij Vlamingen nemen altijd het accent over, om niet op te vallen.’
Hij blijkt een rasechte alpinist te zijn, beklom vorige maand nog met zijn dochter een vierduizender in de buurt. Supercharmante vent, geïnteresseerd in Bergen Magazine.
Zijn sympathieke vrouw maakte aan het einde van de avond dit kiekje van ons vooraleer ze in hun zwarte Ferrari verdwenen in de nacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s