Boston – Humans and History

Een wandeling door Boston is een wandeling langs de geschiedenis van de Amerikaanse Revolutie. De havenstad is trots op de rol die ze in de onafhankelijkheidsstrijd van de VS gespeeld heeft. Voor één keer geef ik je de tip: ga niet van de gebaande paden af, maar volg de Freedom Trail door het centrum en je krijgt het beste van Amerika’s gemoedelijkste grootstad te zien.

2015_Boston_027

Volg vanaf het park Boston Common de rode lijn op de stoep, 4 kilometer lang. Die brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden in het centrum van deze toch wat ‘Brits’ aandoende stad. En toch is het hier dat de Amerikaanse Revolutie, juist tegen de Britten, begonnen is.  Leuk om te doen: sluit je aan bij een rondleiding door een van de gekostumeerde gidsen. Infotainment zoals alleen de Amerikanen dat kunnen. Leuk en leerzaam.

Het zijn vooral de Bostonians die de hoofdstad van Massachusetts zo gemoedelijk maken. Ik maakte enkele portretten. Toeristische tips – naast de Freedom Trail – heb ik uiteraard ook, met foto’s, onderaan deze blog.

Buiten het historische centrum zijn dit mijn tips:

Copley Square: groot plein tegenover de bibliotheek. Terrassen en geregeld versmarkt. De weerkaatsing in de glazen John Hancock Tower is erg fotogeniek.

2015_Boston_091

Back Bay: twee blokken van Copley Square. Chique kledingzaken en kunstgalerijen in Newbury Street met klassieke bruinsteenfaçades

2015_Boston_093

Prudential Center: Zoef naar de 50ste verdieping en geniet je van de zonsondergang vanaf de Skywalk Observatory met een 360 graden uitzicht over de stad en de omgeving. http://www.skywalkboston.com

Faneuil Hall & Quincy Market: toegegeven: ligt juit wel in het historische centrum en ook nog eens halfweg aan de Freedom Trail. Maar waar ga je anders die heerlijke halve Atlantische kreeft halen voor minder dan vijftien dollar?

2015_Boston_058

Congress Street ten noorden van Faneuil Hall: meest ‘Britse’ wijk in downtown. Pubs en restaurantjes.

2015_Boston_013

Boston Common & Public Garden: het oudste stadspark van Amerika (1634!). De Freedom Trail begint bij het toeristenbureau aan Tremont Street. Hier kun je je ook aanmelden voor een ‘costumed tour’.

State House op Beacon Hill. Het parlementsgebouw van de staat Massachusetts. Vrij te bezoeken, maar vooral het exterieur met de gouden koepel is fotogeniek.

2015_Boston_016

Omni Park House, het oudste hotel van Boston. Vraag in het restaurant naar tafeltje nummer 11: hier heeft John F. Kennedy zijn aanzoek aan Jackie Onassis gedaan.

Green Way: waar vroeger een dubbeldekselse snelweg de bewoners van North End het leven ondraaglijk maakte, loopt nu een mooi park. De auto’s rijden ondergronds.

2015_Boston_051

North End, de Italiaanse wijk. Wat dorpse sfeer, mooie straatjes.

2015_Boston_020

USS Constitution & Museum op de Charlestown Navy Yard aan de overkant van de rivier (langs de Freedom Trail). ‘Old Ironsides’, gebouwd in 1797, is het nooit verslagen oorlogsschip van de Amerikaanse Marine en kan overdag bezocht worden.

2015_Boston_025

Museum of Fine Arts. Schitterende kunstcollectie, met o.a. Vlaamse en Hollandse meesters en impressionisten. http://www.mfa.org

Chinatown: van de grote Chinese wijk bestaan vandaag nog maar een paar straten. De grote poort staat er nog wel. Ter hoogte van Essex St. en Hudson St.

2015_Boston_065

Harvard Yard: het kloppend hart van Harvard University, een oase in hartje Cambridge.

2015_Boston_041

TOT SLOT: De skyline van Boston fotograferen? Prachtige plekjes, vooral bij zonsondergang, zijn pier 1 naast de USS Constitution op de Navy Yard (foto bovenaan deze blog) en de esplanade langs de Charles River in Cambridge, waar deze foto gemaakt is. (metro rode lijn, halte: Kendall Square).

2015_Boston_102

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s