Op rackets in Tirol

De Achensee in het noorden van Tirol wordt omringd door kalksteenmassieven die typeren zijn als zachte, beboste bulten tot steile kathedralen van steen. Ideaal terrein voor enkele sneeuwschoentochten.

Samen met Peter Strookman was ik afgelopen winter onderweg voor een reportage over sneeuwschoenwandelen rond de Achensee, in Tirol, voor Bergen Magazine. We sliepen in een wellnesshotel in Pertisau maar ook in de Erfürter Hütte, bovenaan de kabelbaan vanuit Maurach. Twee totaal verschillende uitvalsbases voor dagtochten op rackets. Ik was de fotograaf van dienst.

Vanuit Pertisau trokken we eerst noordwaarts voor een lange dagtocht in de bergen – bijna heuvels – boven Achenkirchen. Het weer was schitterend. Toen we de volgende dag in het Rofangebergte omhoog gingen, was het weerbeeld totaal omgeslagen met veel sneeuwval en lawinegevaar. Een tocht naar de Rofanspitze moesten we uit veiligheidsoverwegingen daarom inkorten.

De laatste dag sneeuwde het nog lichtjes, maar bleven we in het dal. Weer vanuit Pertisau ondernamen we een relaxte tocht door het Falzthurntal, een oase ingesloten door de machtige wanden van het Karwendelgebergte. Dat leverde enkele feeërieke plaatjes op.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s