Verslag wandelreis Amerika

Is dit het mooiste landschap op aarde? De eerste twee weken van oktober waren we met ons tienen onderweg tijdens de wandelreis in het Zuidwesten van de Verenigde Staten. We maakten wandelingen in de spectaculaire national parks van Arizona en Utah. Ga jij volgend jaar ook mee? Geniet nu in elk geval van deze video’s!

Wat een reis was het!  De deelnemers waren na afloop dol enthousiast. Dit is het reisverslag van de editie 2016, van park tot park:

Ik maakte er met mijn nieuwe drone ook een reeks opnamen, die ik monteerde tot een apart filmpje. De beelden spreken voor zich: dit is een landschap van steen geworden tijd! Bekijk het hieronder vooral op “HD” (full screen) en zet het geluid aan.

Dit clipje maakte ik in 2017. Het accentueert hoe bizar en fantastisch het landschap is dat de Colorado River heeft uitgeslepen. Kijk maar:

 

 

Deze 16-daagse hotelwandelreis heb ik zelf georganiseerd en begeleid i.s.m. HT Wandelreizen. Iedereen vond de omgeving overweldigend mooi, de wandelingen (en de flexibiliteit die werd geboden) top en het altijd zalige herfstweer hielp natuurlijk ook mee.

We spotten vliegende condors, slangen, een vogelspin die ons pad kruiste, talloze herten en honderden eekhoorns en chipmunks. We bezochten een paar populaire natuurattracties (Antelope Canyon, desondanks een hoogtepunt), wandelden met een Navajo-indiaan naar een fantastische plek in Monument Valley waar toeristen nooit komen en huiverden 400 meter boven de afgrond van Angel’s Landing in Zion National Park. Maar we waren vooral onder de indruk van de stilte op van de minst betreden paden in de meest spectaculaire landschappen die je je kunt voorstellen. De wandeling door een nauwelijks bezocht deel van Bryce Canyon werd, samen met het onwaarschijnlijk mooie Antelope Canyon (niet in de video’s e zien) bijna unaniem tot hoogtepunt van de reis verkozen.

Wil je volgend jaar ook mee op deze reis? Kijk op MildAdventures  en op de Facebook-pagina.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s