De stilte van de winterse Southwest

Afgelopen december organiseerde ik (in samenwerking met NatureTalks) voor het eerst een fotoreis naar Arizona en een deel van Utah. Voor Bryce Canyon had ik gebeden om sneeuw, en mijn gebed werd verhoord, wat ongelofelijke foto’s opleverde.

Maar ook het bezoek aan de grillige rotsformaties van White Pocket en de spannende overnachting in tenten boven Monument Valley samen met de Navajo-indianen waren ervaringen om nooit te vergeten, om van Antelope Canyon te zwijgen. Na Thanksgiving loopt het hele Zuidwesten eigenlijk leeg – we zijn amper toeristen tegengekomen. Zo hadden we het mystieke en o zo mooie Canyon de Chelly zo goed als voor onszelf.

Heerlijk was ook het warme winterzonnetje in de woestijnparken buiten Phoenix, waar de cactusvinken en renkoekoeks ook van de milde temperaturen lijken te genieten, en de kandelaarcactussen aan het eind van de middag als bliksemafleiders dienst deden. Op het eind van de reis pikten we nog wat zonsop- en ondergangen in de Grand Canyon mee alvorens via Route66 naar het maffe Las Vegas terug te keren.

De deelnemers waren uiterst tevreden. Volgend jaar december gaat de reis weer door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s