Colours of Iceland

Een tweede bezoek aan IJsland, twee weken terug, kon niet anders dan de eerste indrukken versterken van het privéreisje die Simone en ik vorig jaar maakten. Het IJslandse landschap is overrompelend en mysterieus. De duizelingwekkende leegheid overziend vanaf een uitzichtspunt, is het lastig om afstanden in te schatten. De dimensies van deze enorme Atlantische vulkaan – want dat is IJsland eigenlijk – misleiden continu je inschattingsvermogen. Is dat nu een hele hoge vulkaankegel daar, kilometers ver weg, of een steile heuvel op nog geen kwartiertje afstand te voet? De hoge vochtigheidsgraad van de lucht – niet zelden in de vorm van miezerregen – legt een waas over het land waardoor ieder uitzicht bijna een tweedimensionaal schilderij wordt, een impressionistische chaos aan felle vegen op een canvas zo groot als hemel en aarde.

Tijdens ons eerste bezoek, in 2013, bezochten we de toeristische highlights van het zuiden en wandelden we in het gebied rond het legendarische Landmannalaugar. We hadden veel mooi weer. Een paar weken terug ging ik solo terug naar Reykjavik om er een reportage over te maken (straks te verschijnen in de regionale dagbladen in Nederland en volgend voorjaar in Het Laatste Nieuws). Maar ik wilde er ook additioneel materiaal ‘schieten’ voor een fotoserie ‘Colours of Iceland‘ die volgend jaar in Bergen Magazine zal verschijnen. Daarom ging ik een dag wandelen vanuit Thorsmörk (decor van Game of Thrones) naar de Fimmvörduháls, de pas waar Eyjafjallajökull in 2010 zijn eerste uitbarsting had. Het was een trip naar een letterlijke hel en terug. Daags erna ging ik wandelen langs en baden nabij de hotsprings van Reykjadalur, de ‘rokerige vallei’. Een heerlijk relaxte ervaring. Het weer eindigde uiteindelijk ook weer met zon in Reykjavik.

Van dit laatste bezoek aan IJsland deel ik graag enkele foto’s. De fotografie van ons bezoek vorig jaar kun je bewonderen op mijn fotosite. Enjoy!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s